Ingyenes elektronikus könyvtár

Képzelt rasszizmus - Iszlamofóbia és bűntudat - Pascal Bruckner

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI
KIADÁSI DÁTUM: 2019
FÁJL MÉRET: 6,99
ISBN: 9786155164446
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Pascal Bruckner

Az összes Pascal Bruckner könyv, amelyet olvastat és letöltött tőlünk

Leírás:

Képzelt rasszizmus - Iszlamofóbia és bűntudat leírása Pascal Bruckner francia író és esszéista. 1986 óta olyan neves egyetemeken tanított, mint a San Diego-i Állami Egyetem, a New York-i Egyetem és a Párizsi Sciences Po. Írói tevékenysége mellett a Grasset Könyvkiadó szerkesztője; emellett a Nouvel Observateur hetilap, a Le Monde napilap és a Causeur internetes magazin munkájában is közreműködik. Az ártatlanság kísértése (La tentation de l’innoncence) című művét 1995-ben Médicis irodalmi díjjal, a Szépségrablók (Les voleurs de beauté) című művét 1997-ben Renaudot irodalmi díjjal jutalmazták. Az „iszlamofóbiára” hivatkozva már több mint harminc éve elfojtanak minden, az iszlámmal szemben kritikus hangot. A fogalom hallgatásra készteti a nyugatiakat, a reformer muzulmánokat pedig ellehetetleníti. Az iszlám világvallás, egyetemes küldetéssel bír, és nem egyszerűsíthető le egyetlen népre. Akik meg akarják kímélni azoktól a próbatételektől, amelyeken a kereszténység és a judaizmus évszázadok alatt keresztülment, éppen attól a lehetőségtől fosztják meg, hogy felülkerekedjen jelenlegi nehézségein. Az iszlám hívőket így örökre az áldozat szerepére kényszerítik, akik mentesülnek a vallásuk nevében elkövetett erőszak felelőssége alól. A könyv célja, hogy leleplezze ezt a csalást, bemutassa, hogy a fanatizmus visszatért, és fennen hirdesse azt a rendkívüli szabadságot, amelyet Franciaország biztosít állampolgárai számára, akik szabadon eldönthetik, hogy hisznek-e Istenben vagy sem.

... megteremtőjének és arra a nehéz feladatra vállalkozik, hogy párhuzamot vonjon a pszichoterápia és a gyónás között ... Képzelt rasszizmus - Iszlamofóbia és bűntudat - Libri ... . [90%/2] Pascal Bruckner francia író és esszéista. 1986 óta olyan neves egyetemeken tanított, mint a San Diego-i Állami Egyetem, a New York-i Egyetem és a Párizsi Sciences Po. Írói tevékenysége mellett a _Grasset_ Könyvkiadó szerkesztője; emellett a _Nouvel Observateur_ hetilap, a _Le Monde_ napilap és a _Causeur_ internetes magazin munkájában is közreműködik. Diszkrimináció és rasszizmus . A rasszizmus és a megkülönböztetés két olyan fogalom, amelyek hasonlóak egymáshoz, ... Pascal Bruckner: Képzelt rasszizmus | bookline ... . Diszkrimináció és rasszizmus . A rasszizmus és a megkülönböztetés két olyan fogalom, amelyek hasonlóak egymáshoz, és talán a leginkább elítélt koncepciók világszerte. Az az érzés, hogy a fajom jobb vagy jobb, mint a másik személy, az adott fajhoz vagy akár valláshoz tartozó embereket arrogánsan viselkedik, vagy olyan ... rasszizmus elleni rendelkezéseket, és azok megsértése esetén egy sor büntetést is kilátásba helyez. A rasszizmus elleni szabályozás hatékonyabbá tétele érdekében: A sportfelügyeleti szerveknek hatékony rasszizmus elleni szabályozást és az egyenlőséget előmozdító Szexizmus és rasszizmus: minden van a kísérleti tankönyvekben, amit nem akarsz megtanítani a gyerekednek. ... És ha már kilyukadtunk az „erős nép" toposzánál - sajnálatos módon párhuzamosan azzal, ahogyan kormányunk hadat üzent a menekülteknek, megjelentek a propagandatankönyvekben is a vonatkozó passzusok. ... A markolatban a penge rögzítése biztonsági okokból csakis a penge markolattüskéjén és a markolat anyagán is átmenő, csapos, csavaros stb. rögzítéssel elfogadható.

A penge hosszára vonatkozóan az 1645. évi japán rendelet mérvadó (± 3% a metrikus rendszer és az eredeti japán mértékegységek konvertálás miatt ... Amir hazájától távol, az Egyesült Államokban kezdi felnőtt életét, ám nem tud szabadulni egykori tette miatti bűntudatától. Visszatér a tálibok uralta háborús Afganisztánba. A megtépázott, vérzivatarok áztatta ország romjain végre jóváteheti azt, amit elrontott, és megszabadulhat a bűntudat és a fájdalom terhétől. Fel kellene hagynunk a muszlimok által önkényesen választott „iszlamofóbia" szó használatával, helyette inkább egy megközelíthetőbb és tényszerűbb terminust kellene használni, amely megteremti a hídépítés és tanulás lehetőségét: „iszlamonózia - iszlám-csömör, iszlám-undor, hányinger az iszlámtól" "Rasszizmus" és "romaellenesség" a kanadai emberkereskedő hálózat felszámolása. Reklám "Puszta hazug szavakra" alapozva tartják börtönben a Pápáról kivándorolt család tagjait - állítja a kanadai emberkereskedelmi ügy egyik gyanúsítottja. A gyanúsítottak egyik ügyvédje szerint "az ügy nem független a rasszizmustól ......